ROGER RÖNNING FÅR NYTÄNDNING PÅ ENGELSKA

44 år efter solodebuten ”Rötter” vänder kultartisten och radiofavoriten Roger Rönning allt på ända genom att växla språk.
”Efter 17 album på svenska behövde jag en ny utmaning för att komma vidare, hitta ny motivation”, berättar han.
Så föddes idén om att göra låtar på engelska.

I samma veva bestämde han sig för att lära sig musikprogrammet Logic, vilket i sig blev en utmaning. Dessa förändringar påverkade i sin tur musiken. Den fick en ny fräschör, samtidigt som engelskan på ett självklart sätt visade sig harmoniera med hans själfulla, varma röst.
En av de första inspelningarna som gjordes är låten ”Too Soon”, en svängig sak som nu utgör det första smakprovet från det kommande albumet..
Som vanligt synar Rönning både aktuella och tidlösa problem och glädjeämnen med lika delar precision och reflektion och det är slående hur väl hans personliga, relevanta och välskrivna vuxentexter fungerar även i denna skrud.
”Too Soon” anländer inte en dag för tidigt. Det enda man som lyssnare frågar sig när man hör Roger Rönning på engelska, är nämligen varför han inte tagit detta steg tidigare.

 
 
 

ROGER RÖNNING SLÄPPER NYTT ALBUM 2020
Roger Rönning under radarn

 

Roger Rönning albumdebuterade som soloartist 1977 och firade med sitt förra album, ”Vår inre kompass” 40 år som soloartist. Han slog igenom 1979 med ”Tiden bara går” och har sedan dess haft ett antal radiohits, däribland ”Det händer bara en gång” och ”Taxi 455”. Han har till dags dato släppt 14 album med nyskriven musik samt några samlingsplattor och har över 200 låtar är förlagda på Stim.

Hans låtar kännetecknas av groove, en varm, sträv stämma och klarsynta texter om hur det är att vara människa. Han har aldrig varit den som använt de största orden eller det skrikigaste tonfallet. Han har heller inte varit typen som gått på premiärer och minglat. Kanske är det därför han ofta gått under radarn när det gäller mediabevakning. De som har följt hans musik har däremot fått desto mer av tankeväckande texter och varma melodier som varit som följeslagare genom livets olika skeden.

 
LÄS MER
 
 

Roger Rönning släpper sitt 15:e album hösten 2020 - inför släpps nu låten ”Det finns bara en som du”!

 

"Det finns bara en som du" har en skön varm stämning, det finns bara en av dig – du är unik, är nyckelorden och att alla är värda att bli älskade. Låten är tagen inför Roger Rönnings kommande 15:e studioalbum i ordningen ”En annan väg” med albumrelease den 22 oktober 2020.

Rogers låtar kännetecknas av groove, en varm, sträv stämma och klarsynta texter om hur det är att vara människa. Han har aldrig varit den som använt de största orden eller det skrikigaste tonfallet. Han har heller inte varit typen som gått på premiärer och minglat. Kanske är det därför han ofta gått under radarn när det gäller mediabevakning. De som har följt hans musik har däremot fått desto mer av tankeväckande texter och varma melodier som varit som följeslagare genom livets olika skeden.

 
 
 

”NÄRA TILL HAVET” NY SOMMARSINGEL FRÅN ROGER RÖNNING!

”Efter våren som har varit och nu när sommaren äntligen har kommit finns det ett behov av positiva saker som inger hopp och framtidstro.
”Nära till havet” är en skönt somrig sak vars titel egentligen talar för sig själv.
”Det beskriver känslan av att vistas vid mitt andningshål, sommarhuset i Roslagen. En oas. Vissa får samma känsla i stan, men för mig är det där jag samlar kraft och kopplar av”.
Till hösten kommer ett nytt album med nyskrivet material.
Roger Rönning har under sin artistkarriär spelat in 14 album + 2 samlingsalbum(ett 15:e är på väg)samt ett antal singlar. Roger har 216 verk förlagda på Stim och i år är det exakt 40 år sedan Roger hade framgång med låten ”Det händer bara en gång” från albumet ”RR”....

 
 

STARK SINGEL FRÅN ROGER RÖNNING MED VÄNNER

”Igen” är namnet på en ny, lättsam singel av en tidigare oprövad konstellation: Roger Rönning med Lasse, Kent och Martin. Tillsammans har de spelat in en opretentiös och omedelbart fastnande låt med en lätt doft av country, skriven av Roger. Varken han själv (gitarr, sång), Lasse Olsson (trummor), Kent Hedberg (stämsång, körer) eller Martin Andersson (gitarr, bas) är några ungtuppar, utan har kunnat höras i många olika musikaliska sammanhang.
 
 

ROGER RÖNNING GÖR ETT ÅTERBESÖK I POJKRUMMET PÅ NY SINGEL.

Nu släpps ”Jakobsgatan”, ett smakprov från Roger Rönnings kommande album.

Texten handlar om pojkrummet där den unge Roger satt med sina drömmar och visioner. Musiken var tidigt ett kall och den har varit hans följeslagare sedan dess.
”På många sätt är jag samma person nu som då. Jag var kanske lite mer introspektiv då. På senare år har jag lyft blicken mot omvärlden och är mer benägen att tro gott om människan”, konstaterar Roger.

 
 

NY SINGEL MED ROGER RÖNNING: ”EN ANNAN VÄG ÄN VI BRUKAR GÅ”.

Roger Rönning följer upp sitt 40-årsjubileum som soloartist med en helt ny singel som andas fräschör. Musikaliskt finns ett suggestivt driv och en delvis sjungen (!) basgång anas i bakgrunden. ”Jag har aldrig gjort min musik efter någon mall, men utgångspunkten för arrangemangen är lite annorlunda”, säger Roger. Något som också kommer att märkas på det album som släpps under 2019.
LÄS MER
 

Ny singel med Roger Rönning: ”Vilket väder”

Roger Rönning har alltid varit bra på att formulera det många av oss går omkring och tänker. Hans nya radiosingel ”Vilket väder” är inget undantag. Det finns förstås redan åtskilliga låtar om den svenska sommaren och årstider – både Ledin, Gesssle och Peps Persson har skrivit klassiker i ”genren”. Men ingen har patent på vädret och Rogers låt lär inte vara den sista. Få länder har så tydliga årstidsväxlingar som de skandinaviska. Dock har han med denna luftiga låt hittat ett skönt inbjudande sound som ger temat en fräsch känsla.
Låten handlar inte bara om solsken.
”Det kan ju vara toppenväder för en fotograf att det är mulet. Ett lätt regn kan passa några som skall fiska. Och i somras var det ju många bönder som prisade vädergudarna när regnet äntligen föll efter den långa värmeböljan”, menar upphovsmannen själv.
 
 
 

ROGER RÖNNING SLÄPPER NYTT ALBUM
Jubilerar som soloartist med ”Vår inre kompass"

Exakt 40 år efter solodebuten med albumet ”Rötter” släpper Roger Rönning sitt starkaste album, ”Vår inre kompass”.

Rönnings välskrivna sånger karakteriseras av ögonblicksbilder av de till synes små saker som sammantagna bildar ett liv. Hans pricksäkra, empatiska beskrivningar av hur det är att vara människa rör och berör. Hans digra diskografi rymmer ett dussin album, samt några samlingar.

KÖP ALBUM HÄR
 
 
 
LÄS MER
 
 

NYTT SAMLINGSALBUM "GROOVE"

Med anledning av att Roger Rönning firar 40 år som skivartist, släpper han samlingsalbumet ”Groove” på Spotify.
”Det duger” blir singel från ”Groove”

LÄS MER

 
 

RÖNNING BEJAKAR LJUSET PÅ NYA SINGELN "SOL KOM FRAM, DET ÄR MORGON"

Roger Rönning som är känd för sina starka melodier har på denna singel samarbetat med producenten Gunnar Nordén.
Låten Sol kom fram, det är morgon är en hoppfull låt som sprider ljus över vår mörkaste tid. 
 
 
LÄS MER
 

 

ROGER RÖNNINGS "TIDEN BARA GÅR" GÖR RETROSUCCÈ BLAND HIPPA KLUBBAR!

Retrosuccé föranleder re-release av ”Tiden bara går”. Nu är Rönning populär bland hippa amerikanska klubb-DJ:s och har nyligen uppmärksammats även i svensk kvällspress under rubriken Hetast just nu!
LÄS MER
 
 

NYTT ALBUM MED ROGER RÖNNING OCH NY RADIO EDIT AV ”NÄR DU SITTER I BILEN”!

”När du sitter i bilen” är tagen från senaste albumet ”Vi lägger pussel”.
 
Roger Rönning är aktuell med det 13:e albumet i ordningen ”Vi lägger pussel” som släpptes tidigare i februari 2015. Albumet har fått lysande recensioner och innehåller 11 låtar på svenska.

:: LÄS MER
 

 

 
:: TIDIGARE NYHETER
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 
 
 
 

PRM RECORDS
Box 4069, 18304 Täby
prmrecords@rogerronning.com

© 2012 ROGER RÖNNING | Webprod: blomill