NYTT SAMLINGSALBUM "GROOVE"

Med anledning av att Roger Rönning firar 40 år som skivartist, släpper han samlingsalbumet ”Groove” på Spotify.
Låtarna spänner över hela hans karriär, samlingsalbumet ”Groove” belyser hans banbrytande svenska blandning av blåögd soul, funky rock och poplåtar med groove. Albumet innehåller även en nyskriven tidigare outgiven groovelåt.
Rogers genombrott kom 1979 med låtarna ”Tiden Bara Går” och ”Står Vid Ett vägskäl”, som följdes av åttitals hits som ”Det Händer Bara En gång”, ”Taxi 455” och "Kärlekens vind".

”Det duger” blir singel från ”Groove”

Singel från samlingsalbumet är den tungt svängande ”Det duger”. Låten var ursprungligen med på Rogers andra soloalbum ”Nattens skuggor” (1979), men har aldrig släppts som singel förr.
Nu släpps den som radioedit.
Det duger” karakteriseras av det groove som gjort att Rogers musik på senare år börjat spelas på klubbar i New York och handplockas till samlingsalbum med partymusik.
För den som tycker att ”Det duger” låter en smula avmätt, kan påpekas att det är ett norrländskt uttryck som betyder att nånting är bra.
Roger Rönning håller fortfarande på med att göra bra musik, och kommer att släppa ett helt nytt album i början av hösten 2017.

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
   
   

PRM RECORDS
Box 4069, 18304 Täby
prmrecords@rogerronning.com

© 2012 ROGER RÖNNING | Webprod: blomill