NÅGRA TIDIGA FAVORITER

1977 släppte Roger Rönning sitt första album Rötter och två år senare fick han sitt verkliga genombrott, med den funkinfluerade hitlåten Tiden bara går som sedan följdes av låtar som Står vid ett vägskäl och Det händer bara en gång. Låtar som idag fått en renässans och bl.a. spelas flitigt på Stockholms barer.

Sedan genombrottet har Rönning släppt plattor med ojämna mellanrum. Hörvärda, tidlösa album som dessutom rymt fler låtar som är klassiker både bland inbitna Rönning fans och radiolyssnare som gillar svensk kvalitetsmusik.

Att Roger aldrig har hakat på trender eller tagit till de största orden, har gett hans sånger en tidlös kvalitet. På ett opretentiöst men träffsäkert sätt har han berört vad som verkligen är viktigt i livet. Alla låtar beskriver i någon mån hur det är att vara människa. Kärlek och relationer i alla dess former och den nukänsla som ofta är så svår att fånga i tider då vi alltid tycks vara på väg någonstans. Roger Rönning förtjänar att nämnas i samma andetag som betydligt mer namnkunniga kollegor.

En varm röst. Och ett sound som saknar bäst föredatum.

Lyssna själv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 

 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
   
   

PRM RECORDS
Box 4069, 18304 Täby
prmrecords@rogerronning.com

© 2012 ROGER RÖNNING | Webprod: blomill