NY SINGEL MED ROGER RÖNNING: ”EN ANNAN VÄG ÄN VI BRUKAR GÅ”.


Roger Rönning följer upp sitt 40-årsjubileum som soloartist med en helt ny singel som andas fräschör. Musikaliskt finns ett suggestivt driv och en delvis sjungen (!) basgång anas i bakgrunden. ”Jag har aldrig gjort min musik efter någon mall, men utgångspunkten för arrangemangen är lite annorlunda”, säger Roger. Något som också kommer att märkas på det album som släpps under 2019.

Som så ofta när det gäller denne tänkvärde textmakare har orden en filosofisk infallsvinkel. Denna gång handlar om de vägval som mänskligheten står inför.
”Det handlar inte bara om att rädda planeten utan om att rädda oss själva. Planeten kommer, om det behövs, att skaka av sig problemet människan och fortsätta existera”, konstaterar Roger.
Det är i dagsläget svårt att inte känna ett visst mått av miljöångest, vilket illustreras i kören. Låten är dock i grunden inspirerande och framåtblickande.
”Det är min övertygelse att vi tillsammans fixar en bra framtid. Jag såg nyligen ett program om alla nya positiva saker som är på gång”, avslutar Roger.
Detta förutsätter dock att vi väljer...en annan väg än vi brukar gå.

 

 

 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
   
   

PRM RECORDS
Box 4069, 18304 Täby
prmrecords@rogerronning.com

© 2012 ROGER RÖNNING | Webprod: blomill