ROGER RÖNNINGS "TIDEN BARA GÅR" GÖR RETROSUCCÈ BLAND HIPPA KLUBBAR!

 
 

Retrosuccé föranleder re-release av ”Tiden bara går”. Nu är Rönning populär bland hippa amerikanska klubb-DJ:s och har nyligen uppmärksammats även i svensk kvällspress under rubriken Hetast just nu!

I slutet av 70-talet var Roger Rönnings blåögda soulpop en oas för den som satte groove och tidlösa texter före politisk progg, ettrig punk eller dansbandsmusik. ”Tiden bara går" från 1978 var en radiohit.

Rönning ser ingen anledning att laga något som inte är trasigt. Så här är den – originalversionen av "Tiden bara går". Och den svänger lika bra 37 år senare.

Sedan albumdebuten med "Rötter" 1977, har Roger Rönning släppt ett dussin album (samt några samlingar), fulla av hans pricksäkra beskrivningar av hur det är att vara människa. De musikaliska kläderna har genom åren varierat beroende på vem Roger har samarbetat med, den teknik som funnits till hands och den musikaliska tidsandan.

Musikaliskt finns spår av hans rötter i popmusik, den amerikanska singer/songwriter-boomen och blue-eyed soul (som han var tidig med i Sverige). Många av oss har genom åren njutit av radiohits som "Tiden bara går", "Det händer bara en gång" och "Taxi 455" och hans låtskrivande håller minst lika hög klass som någonsin.

Cirkeln är sluten.

Singelrelease: 17 november 1978 i samband med medverkan i TV1 ”Häftiga fredag”

PRM RECORDS
Kontakt: Rickard Werecki Lycknert
E-mail: pr@werecki.com
Telefon:0707-178008
werecki promotion company – www.werecki.com

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
   
   

PRM RECORDS
Box 4069, 18304 Täby
prmrecords@rogerronning.com

© 2012 ROGER RÖNNING | Webprod: blomill